Betaalbaar en kwalitatief wonen

Betaalbare appartementen en woningen met veel woonkwaliteit.

17 okt Betaalbaar en kwalitatief wonen

Er is een tekort aan betaalbare woningen met veel woonkwaliteit.

Minister Homans trekt het investeringsbudget voor het bouwen of verbouwen van sociale woningen met 200 miljoen op. Dit is goed nieuws, want zowel op de private als sociale huurmarkt is er een structureel tekort aan betaalbare woningen met veel woonkwaliteit. Uit onderzoek blijkt dat er dubbel zoveel sociale woningen nodig zijn. En als we niet ingrijpen, zal dit probleem nog groter worden. De bevolking groeit immers, de gezinnen worden kleiner en men wil flexibeler leven.

Hoe kan het tij keren?

We kunnen hierin verandering brengen door doordachter met de ruimte (in al zijn betekenissen) om te springen. En duurzame, financieel gezonde concepten op korte en lange termijn te bedenken. Systematisch compact bouwen en optimaal benutte oppervlakten leveren een ongekende meerwaarde. Het maakt wonen voor ons allen betaalbaar. Door eenvoudige structuren te ontwerpen, door bepaalde elementen te delen, door herhalingen toe te passen, energie- en onderhoudsvriendelijke materialen te gebruiken, leveren we zeer energievriendelijke wooneenheden op die de bewoners een lage investering en energiefactuur opleveren. Onze concepten bieden daarom veel woonkwaliteit, maar zijn ook financieel, bouwkundig, technisch en energetisch in orde.

Onze ervaring?

Jaarlijks dragen wij ons steentje bij door mooie projecten rond groepswoningbouw te realiseren. Hierbij hechten we veel belang aan een goede integratie van de gebouwen én hun bewoners in hun omgeving. Behalve aan de optimale benutting van bouwgronden en randvoorwaarden hecht ons bureau ook veel belang aan een drempelloze en fijne samenleving. Daarom geven we extra veel aandacht aan wooncomfort,  privacy én sociale contacten. Bijzondere zichten vanuit de woningen stimuleren de sociale controle en veiligheid. Ze lokken ook menselijke ontmoetingen uit en een uitwisseling van groeten of vriendschapsdiensten waardoor het er zeer aangenaam wonen wordt. Dit is een meerwaarde voor de eigenaars, de bewoners en hun omgeving.

Als ontwerpers werken we al 22 jaar voor de Vlaamse maatschappij voor sociaal wonen, afgekort VMSW. We hebben evenveel jaren ervaring met het optimaal benutten van budgetten, oppervlakte, energie, woonkwaliteit en noem zomaar op. Maar onze ontwerpen zijn niet alleen praktisch. Ze zijn ook antwoorden op de hedendaagse noden zoals flexibiliteit, veel lichtinval, ruimtelijke vrijheid en privacy. We leven ons in de situatie en ruimtelijke omgeving in en stemmen het concept af op de verwachtingen van de opdrachtgever. We zijn dan ook best fier op behaalde resultaten en klantentevredenheid. Lees je mee op http://domodus.be/over-ons/klantenervaringen/sociale-woningbouw/?