Je leven verandert. Jouw woning ook?

25 aug Je leven verandert. Jouw woning ook?

Hoeveel keer zou jij bouwen?

Belgen zijn geboren met een baksteen in de maag. Toch bouw je meestal maar één keer in je leven. Het is dan ook belangrijk overwogen keuzes te maken en te werken aan een duurzaam en tijdloos concept.

Dit is meer dan een mooi plaatje. Sterker nog: het is het vertrekpunt van élke actie en beslissing. Het voorkomt heel wat ongemakken of meerkosten. Het verhoogt jouw levenscomfort, de waarde, functionaliteit, aantrekkelijkheid en aanpasbaarheid van je gebouw. Het leven verandert voortdurend. Je verandert van job, het gezin wordt uitgebreid, mogelijk wordt je geconfronteerd met een lichamelijke beperking … Als architect hechten we daarom belang aan de aanpasbaarheid van jouw omgeving. Onze concepten laten een evolutie toe op het ritme van jouw leven. Je bouwt aan een stevig, maar aanpasbaar kader, kortom aan een duurzaam project.

Levenslang wonen?

Levenslang wonen betekent in de eerste plaats dat je de woning geschikt maakt voor diverse gezinssituaties en woonbehoeften. Een overwogen inplanting, indeling en afwerking maakt dit mogelijk. Als de structuur van je gebouw goed is, kan het volgens de omstandigheden eenvoudig en zonder hoge meerkost aangepast worden aan de veranderende noden en wensen. Het komt erop aan om de mogelijkheden in de bouwkundige basis te implementeren en vervolgens voldoende flexibel af te werken. We denken hierbij bijvoorbeeld aan voldoende ruimte en stevige wanden voor hulpmiddelen, aan technische voorzieningen op de juiste plaatsen en aan aangepaste deuropeningen. Flexibel bouwen houdt ook een mogelijke herbestemming van ruimten in, de mogelijkheid tot splitsing, de aanpasbaarheid van functies, enzovoort. Deze aspecten zorgen voor hogere gebruikskwaliteiten, een hoger comfort en een betere toegankelijkheid voor een breder publiek. Het aanpasbare en tijdloze karakter van je gebouw is steeds een meerwaarde. Zo menen wij toch.

Denk jij er ook zo over? We horen (of lezen) dit graag.