Nieuwe huisstijl.

18 jan Nieuwe huisstijl.

Heuglijk nieuws!

Architectenbureau Do Modus kon gisteren allerhande vieren. Haar tiende verjaardag. Schitterende cijfers voor 2016. En de vernieuwing van het logo en de huisstijl . Kortom, het afgelopen decennium werd in schoonheid afgesloten.

Het ene brengt het andere met zich mee. Met de jaren zijn we in ons vak, in onze sterktes en volumes gegroeid. We reflecteerden ook en stelden vast dat het oude logo onze eigenheid niet helemaal uitdrukte. De harmonie, eenvoud en eerlijkheid van onze concepten wilden we ook naar onze huisstijl vertalen. Daarom gaven we No nonense design de opdracht tot vernieuwing.

Het uitgangspunt is de oorsprong van de naam. Do Modus betekent: ‘ik geef de maat aan’, verwijzend naar onze optimale afstemming, benutting, beleving en verbeelding in onze architectuur. Zoals een dirigent een muziekstuk zal begeleiden, zorgt een architect ervoor dat alle¬† middelen en mensen op elkaar afgestemd worden en op het juiste moment ingezet. Met die metafoor zijn we voor het logo aan de slag gegaan. De moderne vorm van dirigeren is regisseren. De producer gaat een muziekstuk in harmonie brengen door de sliders/schuifknoppen op zijn mengpaneel op precies de juiste plaats te zetten.¬† Deze sliders inspireerden ons voor de grafische vormgeving van het logo. De merkbeleving van Do Modus straalt nu tegelijk een grote dosis realiteit uit, maar ook creativiteit.