Uw leven verandert. Uw woning ook?

25 aug Uw leven verandert. Uw woning ook?

Belgen zijn geboren met een baksteen in de maag. Maar meestal bouw je maar één keer in je leven.

Het is dan ook belangrijk overwogen keuzes te maken en te werken aan een duurzaam en tijdloos concept. Dat is meer dan een mooi plaatje. Sterker nog: het is het vertrekpunt van élke actie en beslissing. Het voorkomt heel wat ongemakken of meerkosten. Het verhoogt het levenscomfort, de waarde, functionaliteit, aantrekkelijkheid en aanpasbaarheid van uw gebouw. Het leven verandert voortdurend. Je verandert van job, het gezin wordt uitgebreid, mogelijk wordt je geconfronteerd met een lichamelijke beperking … Als architect hecht ik daarom belang aan de aanpasbaarheid van jouw omgeving. Onze concepten laten een evolutie toe op het ritme van jouw leven. Je bouwt aan een stevig, maar aanpasbaar kader, kortom aan een duurzaam project.

Levenslang wonen betekent in de eerste plaats dat u uw woning geschikt maakt voor diverse gezinssituaties en woonbehoeften. Een overwogen inplanting, indeling en afwerking maakt dit mogelijk. Als de structuur goed is, kan uw woning volgens de omstandigheden eenvoudig en zonder hoge meerkost aangepast worden aan de veranderende noden en wensen. Het komt erop aan om de mogelijkheden in de bouwkundige basis te implementeren en vervolgens voldoende flexibel af te werken. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan voldoende ruimte en stevige wanden voor hulpmiddelen, aan technische voorzieningen op de juiste plaatsen en aan aangepaste deuropeningen. Flexibel bouwen houdt ook een mogelijke herbestemming van ruimten in, de mogelijkheid tot splitsing, de aanpasbaarheid van functies, enzovoort.

Deze aspecten zorgen voor hogere gebruikskwaliteiten, een hoger comfort en een betere toegankelijkheid voor een breder publiek. Ik meen dan ook te mogen besluiten dat het aanpasbare en tijdloze karakter van een gebouw steeds een meerwaarde i