EPB

EPB-verslaggever met veel ervaring

Gaat u een nieuwbouw– of verbouwingsproject realiseren waarvoor u een bouwvergunning nodig hebt? Dan bent u meestal wettelijk verplicht om een certificaat van energieprestatie en binnenklimaat (EPB) te laten opstellen door een erkende EPB-verslaggever. Dat certificaat drukt het E-peil van uw huis of gebouw uit en geeft dus aan hoe energiezuinig het is. Het is een maatstaf voor de energetische kwaliteit en het gebruikscomfort van uw woning of gebouw. Als erkend EPB-verslaggevers en ervaren architecten maken wij graag de berekening voor u.

EPC Certificaat aanvragen

Uw E-peil in twee fasen

De bepaling van het E-peil van uw woning of gebouw verloopt in twee fasen: de startverklaring en de definitieve aangifte.

  • De startverklaring

Vóór u met de werken begint, stelt u een EPB-verslaggever aan. Die maakt op basis van uw plannen een voorberekening van de EPB-waarde (E-peil) van uw bouwproject. Die waarde neemt uw EPB-verslaggever samen met een aantal praktische gegevens over uw project op in een startverklaring.

  • De definitieve aangifte

Is uw bouwproject gerealiseerd? Dan bent u wettelijk verplicht om binnen de zes maanden na de ingebruikname een definitieve aangifte van het werkelijke E-peil te doen. Dat betekent dat uw EPB-verslaggever opnieuw de berekening voor u maakt en uw EPB-certificaat aflevert.

EPB-verslaggever én architect

Kiest u voor ons om uw bouwproject te componeren en dirigeren? Dan bent u vanaf de ontwerpfase zeker van een optimaal E-peil van uw woning of gebouw. Als EPB-verslaggever én architect ontwerpen wij uw plannen zo dat ze helemaal aangepast zijn aan de laatste EPB-eisen. Bovendien volgen we uw bouwproject van dichtbij op. Het voordeel? Wij kunnen tijdens de uitvoering van uw project de materiaalkeuze of uitvoering gemakkelijk bijsturen als we merken dat de vooropgestelde normen niet worden gehaald.

Kies voor wooncomfort met een ervaren EPB-verslaggever én architect. Wilt u meer weten?

Neem dan gerust contact met mij op

of kom langs in ons architectenbureau in Zonhoven.