EPC

Erkende EPC-verslaggever

Wilt u uw woning of gebouw verkopen of verhuren? Dan bent u verplicht om een energieprestatiecertificaat (EPC) te laten opstellen door een erkende EPC-verslaggever. Het EPC maakt geïnteresseerde kopers of huurders duidelijk hoe energiezuinig uw onroerend goed is. Alleen erkende EPC-verslaggevers mogen zo’n certificaat – dat geldt voor één wooneenheid en tien jaar geldig is – toekennen. Architectenbureau Do Modus is sinds 2009 als EPC-verslaggever erkend.

EPC: indicator van energiezuinigheid

Het EPC drukt de energiezuinigheid van uw onroerend goed uit in een kengetal. Hoe lager dat getal, hoe energiezuiniger uw woning of gebouw. De belangrijkste parameters die de energieprestatie van uw eigendom bepalen zijn:

  • het volume
  • de structuur
  • de isolatiewaardes van de gebruikte materialen
  • de energievoorzieningen
EPB Verslaggever

EPC én advies

Wilt u de energieprestatie van uw woning of gebouw laten bepalen? Dan kom ik graag bij u langs om de energiezuinigheid van uw eigendom te analyseren en berekenen. Blijkt uw EPC te hoog? Dan ben ik als erkend EPC-verslaggever én architect uitstekend geplaatst om u praktische tips en professioneel advies te geven om uw EPC-waarde te verlagen. Zo maakt u met mijn expertise uw woning of gebouw aantrekkelijker voor geïnteresseerde kopers of huurders.

Zoekt u een erkende EPC-verslaggever om de energiezuinigheid van uw pand te berekenen?

Neem dan gerust contact met mij op

of kom langs in ons architectenbureau in Zonhoven.