EPB

EPB-verslaggever met veel ervaring

Ga je een nieuwbouw of verbouwingsproject realiseren waarvoor je een bouwvergunning nodig hebt? Dan ben je meestal wettelijk verplicht om een certificaat van energieprestatie en binnenklimaat (EPB) te laten opstellen door een erkende EPB-verslaggever. Dat certificaat drukt het E-peil van jouw huis of gebouw uit en geeft dus aan hoe energiezuinig het is. Het is een maatstaf voor de energetische kwaliteit en het gebruikscomfort. Als erkend EPB-verslaggevers en ervaren architecten maken wij graag de berekening voor jou.

EPC Certificaat aanvragen

E-peil in twee fasen

De bepaling van het E-peil van je woning of gebouw verloopt in meerdere fasen: de voorstudie, de startverklaring en de definitieve aangifte.

  • De startverklaring

Vóór je met de werken begint, stel je een EPB-verslaggever aan. Die maakt op basis van jouw plannen een voorstudie van de energie-efficiëntie van jouw project. Het E- en S-peil wordt berekend. Deze cijfers neemt jouw EPB-verslaggever samen met een aantal praktische gegevens over het project op in een startverklaring.

  • De definitieve aangifte

Is het bouwproject gerealiseerd? Dan ben je wettelijk verplicht om binnen de zes maanden na de ingebruikname een definitieve aangifte van het werkelijke E-peil te doen. Dat betekent dat de EPB-verslaggever opnieuw de berekening voor je maakt en jouw EPB-certificaat aflevert.

EPB-verslaggever én architect

Kies je voor ons om jouw bouwproject te componeren en dirigeren? Dan ben je vanaf de ontwerpfase zeker van een optimaal E-peil van je woning of gebouw. Als EPB-verslaggever én architect ontwerpen wij jouw plannen zo dat ze helemaal aangepast zijn aan de laatste EPB-eisen. Bovendien volgen we je project van dichtbij op. Het voordeel? Wij kunnen tijdens de bouwwerken de materiaalkeuze of uitvoering gemakkelijk controleren en bijsturen als we merken dat de vooropgestelde normen niet worden gehaald. Zo vermijd je onaangename verrassingen of boetes.

Kies voor wooncomfort met een ervaren EPB-verslaggever én architect. Wil je meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op

of kom langs in ons architectenbureau in Zonhoven.