Industriebouw

Steeds vaker vinden ondernemers hun weg naar architectenbureau Do Modus voor het bouwen, uitbreiden of renoveren van hun bedrijfspand.

Onze aanpak voor industriebouw

We werken gestructureerd en met open communicatie. Voor de eerste lijn op papier komt, stemmen we programma, eisen en mogelijkheden af.  Dit gebeurt in dialoog met de opdrachtgever en betrokken instanties zoals gemeente en brandweer. Wanneer elke snaar afgestemd is, ronden we de haalbaarheidsstudie af met een schetsontwerp en bijhorende prijsraming. Samen onderzoeken en plannen we de optimale benutting in functie van terrein, doelstelling en budget zodat de investering snel een positieve return zal opleveren.

Een eerste concept

Vertrekkend vanuit je wensen en visie doen we een eerste voorstel. Functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid,  aanpasbaarheid en identiteit zien we hierbij niet over het hoofd! Telkens streven we naar de ideale balans tussen alle parameters. Het resultaat is een functioneel, energiebewust bedrijfspand dat het visitekaartje wordt van je onderneming.

Do Modus, de ideale teamplayer

We kunnen voor het volledige project een multidisciplinair team samenstellen. Dit wordt dan aangevuld met experten in technieken, binnenafwerking, omgevingswerken en groenaanleg. Deze werkwijze levert vele voordelen op! Je wordt als bouwheer niet alleen ontzorgd, je gebouw en investering wordt dan ook volledig geoptimaliseerd. Als verschillende experten de koppen bijeen steken, worden alle uitvoeringen immers nog beter op elkaar en op jouw noden afgestemd. En dit terwijl jij je als ondernemer kan focussen op je business.

Geen tijd te verliezen

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een gedetailleerd faseplan uit te werken zodat jouw bedrijfsactiviteit minimaal onder de werkzaamheden lijdt. Steeds voorzien we een doorzichtige communicatie en frequente werfopvolging om leemtes of fouten te vermijden. Faalkosten beperken we tot een minimum. Als architect en dirigent behartigen we een vlotte samenwerking tussen alle partijen. Bovendien zijn we vlot bereikbaarheid en flexibel.

Ondersteuning afgestemd op jouw wensen

Elke industriebouw is anders. Daarom stemmen we onze opdracht af met de bouwheer. Onze uitwerking en opvolging van het concept tot wind- en waterdicht gebouw is een goede start. Maar deze basisopdracht kan uitgebreid worden volgens jouw wensen en verwachtingen. Zo kunnen we onze medewerking verlenen bij het opvragen en vergelijken van offertes. Of extra opvolging en wekelijkse werfvergaderingen voorzien. Vertrouwde bouwpartners en studiebureaus kunnen ingeschakeld worden voor technische studies of tuinplannen.

Heb je nood aan een nieuwe industriebouw, een grotere opslagruimte of extra toonzaal? Of wil je jouw bedrijfspand een facelift geven? Je bent altijd welkom bij Do Modus om de mogelijkheden hiervoor te bespreken.