Nieuwbouwprojecten

Ongeacht of je een strakke of landelijke woning wil, als architect brengen wij jouw project tot een goed eind.

Het kennismakend gesprek.

Vooraleer we starten met een ontwerp, verzamelen we zoveel mogelijk gegevens en indrukken. Dit gebeurt tijdens een eerste, vrijblijvend kennismakend gesprek. Hierin peilen we naar jullie wensen en budget. Vervolgens bespreken we de optimale combinatie tussen de wensen, mogelijkheden en beschikbare ruimte. We bepalen de ondersteuning die we jullie kunnen bieden tijdens de opdracht.

Aandacht voor perceel en omgeving.

Vooraleer we creatief aan de slag gaan, bezoeken we het perceel en bestuderen de omgeving. We houden rekening met de oriëntatie, de naaste omgeving, eventuele gelijkaardige vormgeving of afwijkende hoogtes,… Ondersteund door alle randvoorwaarden stellen we een voorstudie op en maken een eerste schetsontwerp.

Het eerste ontwerp.

Vanaf het voorontwerp prikkelen we jullie beleving aan hand van sfeer- en 3D-beelden. Zodoende krijgen jullie een concreet beeld hoe de woning eruitziet. Uiteindelijk beogen we een ontwerp dat raakt met jullie verwachtingen en eisen. Maar ook een woning dat esthetisch, praktisch, duurzaam en tijdloos is. Telkens streven we naar het optimale evenwicht tussen afstemming, benutting, beleving en verbeelding.

Opstellen van bouwaanvraag.

Wanneer het concept in grote lijnen oké is, bespreken we verdere details. In eerste plaats krijgt de optimale benutting een concrete invulling. Maar ook de woning krijgt verder vorm en kleur. Materialen worden gekozen, de tekeningen gedetailleerd en formulieren ingevuld.

Bouwvergunning afgeleverd. Wat nu?

Tenslotte stellen we een uitgebreid uitvoeringsdossier op. Hier koppelen we het ontwerp nogmaals terug naar de prijsraming en prioriteiten. Daardoor garanderen we de juiste benutting van het budget. We integreren studies zoals stabiliteit en EPB. Aansluitend zoeken we naar praktische, energiebewuste en duurzame oplossingen. Als opdrachtgever word je nauw betrokken en geïnformeerd over de werkzaamheden. Dit zowel vóór als tijdens de werkzaamheden. We luisteren naar je opmerkingen en sturen bij om het project optimaal af te stemmen.

Zorgeloos bouwen

Elk mens en project is anders. Daarom kun je bij Do Modus de basisopdracht uitbreiden. Dit gaat van het voorzien van extra werfbezoeken tot wij instaan voor het opvragen vergelijken van offertes. Bij Do Modus heb je zelfs de keuze waarbij wij instaan van A tot Z voor de projectcoördinatie en -begeleiding.

Wil je graag jouw project en de mogelijkheden bespreken? Neem dan zeker contact met ons op.