Bouwen van koopwoningen te Houthalen

25 mrt Winnende inschrijving als ontwerpteam voor het bouwen van 8 woningen te Houthalen.

Begin dit jaar gingen we in op de uitnodiging van Vooruitzien te Beringen. En stelden ons voorstel tot het bouwen van 8 woningen voor. Enkele maanden later kwam Do Modus als winnaar uit de bus.

Het concept

Het uitgangspunt voor het concept is het optimaal benutten van het terrein en het budgetvriendelijk bouwen van huizen. Zonder aan woonkwaliteit in te boeten. We gingen aan de slag met de randvoorwaarden en kwamen tot een mooi concept vanuit de mogelijkheden. De woningen zijn per twee gekoppeld. Met een onderling verschillend verdiepingsplan creëren we verscheidenheid, eigenheid en harmonie. Per wooneenheid is een inpandige garage voorzien en buiten een extra parking voor de wagen(s). De bouwvolumes, verhoudingen en materialen zijn aangepast aan de omgeving. Er wordt gestreefd naar een optimale woonkwaliteit met veel privacy, voldoende nuttige woonoppervlakte en lichtinval.

Maatschappelijk verantwoord

Behalve aan het comfort van de toekomstige bewoners hechten we ook veel belang aan de integratie en leefbaarheid. In de landelijke omgeving wordt het open karakter behouden door compacte volumes en ruime doorzichten te voorzien. We creëren diversiteit door variaties in de planopbouw van de eengezinswoningen in te bouwen. De beperkte woonoppervlakte wordt goed georganiseerd zodat er voldoende ruimte is voor een aangename en aanpasbare inrichting.