Nieuwbouw

Jouw ervaren architect voor nieuwbouw.

Of je nu gaat voor een woning met een strakke uitstraling, een huis in een landelijke stijl of een hedendaagse BEN-woning: als architect van je nieuwbouw zorgen we in zes stappen voor een vlotte realisatie van de woning die jij wenst.

1. Het kennismakingsgesprek

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek luisteren we naar je wensen en verwachtingen. We zoomen in op de mogelijkheden binnen je budget en op de bouwkundige voorschriften. We maken ook duidelijk welke begeleiding wij je kunnen bieden.

2. Het perceelbezoek

Mogen wij de architect van je nieuwbouw zijn? Dan bezoeken we je bouwgrond en bestuderen we de omgeving. We bekijken de oriëntering en brengen alle randvoorwaarden, afwijkende hoogtes en andere parameters in kaart.

3. Het eerste ontwerp

Op basis van alle input maken we een voorontwerp en kostenraming. Dankzij sfeer- en 3D-beelden heb je vanaf het eerste moment een duidelijk beeld van je nieuwbouwwoning.

Esthetisch, praktisch, tijdloos, duurzaam en energiezuinig zijn de sleutelwoorden in onze ontwerpen. We gaan voluit voor een optimaal evenwicht tussen afstemming, benutting, beleving en verbeelding.

4. De bouwaanvraag

Zijn de grote lijnen van je concept bepaald? Dan focussen we op de details. We zorgen voor een optimale benutting van de beschikbare ruimte en geven je woning verder vorm en kleur. We komen tot een definitief ontwerp, stellen de bouwaanvraag op en vullen alle nodige formulieren in.

5. Het uitvoeringsdossier

Vóór de start van de werkzaamheden stellen we een uitgebreid uitvoeringsdossier op. We integreren EPB-, bodem- en stabiliteitsstudies en stellen meetstaten, bestek en/of detailtekeningen op. Vervolgens toetsen we het ontwerp nog eens aan de prijsraming en je prioriteiten. Zo zijn we zeker dat we je budget juist benutten.

6. De begeleiding van de werkzaamheden

We begeleiden elk bouwproject tot volledige afwerking of – als je dat wenst – tot de fase van een wind- en waterdicht gebouw. We volgen de werkzaamheden van dichtbij op en overleggen op regelmatige basis met jou. Ook voor offertevragen, vergelijking en toewijzing kan je op onze expertise rekenen. Zo ontzorgen wij je en ben je zeker van een vlotte realisatie van je project.

Architect voor nieuwbouw met EPB-ervaring

Als ervaren architect voor nieuwbouw én erkende EPB-verslaggever zijn we altijd op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen en wetgeving op het vlak van energieprestatie en binnenklimaat (EPB). Die kennis nemen we proactief mee in onze ontwerpen. Al onze ontwerpen zijn erop gericht om je woning zo energiezuinig mogelijk te maken.

Ben je op zoek naar een architect voor je nieuwbouw? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in ons architectenbureau in Zonhoven.

 

Lees wat onze klanten over ons vertellen.

Ontdek onze nieuwbouwrealisaties.