Wil jij een duurzaam woonproject, huis of appartement?

Wil jij een duurzaam woonproject, huis of appartement?

Zoek je een ervaren architect voor een duurzaam woonproject, huis of appartement? Ga je een totaalrenovatie of ander groot project aan en weet je niet hoe eraan te beginnen? Wil je een eerlijke architect uit Limburg om je hiermee te helpen? Dan ben je bij Do Modus aan het juiste adres. In volgend stappenplan geven we een duidelijk beeld van onze aanpak. En schetsen we de ondersteuning die je mag verwachten bij jouw woonproject, woning of appartement. Je kan bij ons terecht voor een stijlvolle nieuwbouw, totaalrenovatie, groepswoningbouw en industriebouw.

HET KENNISMAKINGSGESPREK

Tijdens een vrijblijvende kennismaking luisteren we echt naar de wensen en verwachtingen die jij koestert omtrent het bouwen of verbouwen van je woning, appartement of ander woonproject. We zoomen in op de mogelijkheden binnen jouw context en budget. Als architect geven we een algemene toelichting en gaan vervolgens dieper in op de specifieke opties waarmee we jou van dienst kunnen zijn. We tonen dan ook enkele voorbeelden van gelijkaardige realisaties.

HET PLAATSBEZOEK

Voordat de eerste lijnen op papier komen, bezoeken we de projectgrond, het perceel of gebouw. We bestuderen de omgeving en brengen oriëntering, randvoorwaarden en afwijkingen in kaart. Verder kijken we naar de belangrijkste elementen, naar vormen en materialen in het straatbeeld. Bij een renovatie of verbouwing meten we de bestaande toestand op. Na de eerste kennismaking met jou, je project en de plek waar het gerealiseerd zal worden, gaan we opnieuw in gesprek.

HET ONTWERP

Op basis van alle input en ervaringen maken we een voorontwerp en kostenraming. We optimaliseren het ruimtegebruik en wooncomfort. En maken een concept dat een blijvende schoonheid uitstraalt. Grondplannen, gevelzichten, sfeer- en 3D-beelden geven meteen een duidelijk beeld van het project dat we voor ogen hebben. Vervolgens leveren we ook een model waarin jij virtueel de woning of het gebouw kan bezoeken. Esthetisch, praktisch, tijdloos, duurzaam en energiezuinig zijn de sleutelwoorden in onze ontwerpen. We gaan voluit voor een optimaal evenwicht tussen afstemming, benutting, beleving en verbeelding. Want ja, we laten ook ruimte voor je eigen inbreng.

DE BOUWAANVRAAG

Zijn de grote lijnen van het concept bepaald? Dan focussen we op de details. Op basis van alle info selecteren we materialen en geven zo het ontwerp verder vorm en kleur. We denken met je mee en komen tot een definitief ontwerp. Dat zal aan je wensen van vandaag voldoen, maar ook in de toekomst passen. En dus van blijvende waarde zijn voor jou en je omgeving. Als we zover zijn, stellen we de bouwaanvraag op.

HET UITVOERINGSDOSSIER

Vóór de start van de werken stellen we een uitgebreid uitvoeringsdossier op. We integreren EPB-, bodem- en stabiliteitsstudies en stellen meetstaten, bestek en/of detailtekeningen op. Tenslotte toetsen we het geheel nog eens aan de prijsraming en je prioriteiten. Zo zijn we zeker dat we je budget juist benutten. Met prijsvragen wordt deze fase afgerond. Ben je niet thuis in de bouwwereld? Of wil je de aanbesteding volledig aan ons toevertrouwen? Dan kan je op onze expertise rekenen. We vragen en vergelijken dan de offertes.

WERFOPVOLGING

We helpen met je keuze voor perfect passende partijen, van studiebureaus tot uitvoerders. En volgen de werkzaamheden van dichtbij op, sturen aannemers of uitvoeringen bij en overleggen op regelmatige basis met jou. We kijken eventueel ook de vorderingen en rekeningen na.  Zo ontzorgen wij jou en ben je zeker van een correcte en vlotte realisatie van het ganse project.

OPLEVERING VAN JOUW WOONPROJECT, HUIS OF APPARTEMENT

We begeleiden elk woonproject, huis of appartement tot en met de oplevering of aanvaarding van de werken. We staan je bij om de uitvoering en afspraken na te kijken. Als alles in orde is, maken we samen de documenten tot aanvaarding van de bouwwerken op. Als er tekorten zijn, foute of te herstellen uitvoeringen, word je hierover eveneens geadviseerd. We sluiten af met een digitale sleutel, veel praktische oplossingen en vooral … met tevreden klanten! Wil je de ervaringen van onze vroegere opdrachtgevers lezen, dit kan hier.

Heb je bouwplannen in Limburg en wil je weten hoe wij als ervaren architect dit allemaal aanpakken?