Vooruitzien, klaar voor de toekomst

Vooruitzien, klaar voor de toekomst

Laureaat van de wedstrijd voor BEN-woningen

Onlangs nodigde Vooruitzien ons uit om een schetsontwerp en offerte op te maken voor het bouwen van 20 woningen te Zonhoven. We schreven met een energiebewust concept in met als motto “Vooruit zien, klaar voor de toekomst”. Het ontwerp omvat zeer compacte BEN-woningen waarmee we de nadruk leggen op duurzaamheid en tijdloosheid, op fijn en betaalbaar wonen met 100% hernieuwbare energie. Dit alles zonder karakter of eigenheid per woning uit het oog te verliezen. Nuanceringen in gevelmaterialen, een afwisselend lijnenspel en doordachte inplanting op het terrein zullen een gevarieerd straatbeeld verzorgen. Door de integratie van al deze elementen onderscheidden we ons. Bedankt directie en raad van Vooruitzien voor deze opdracht!

Vooruitzien naar de toekomst

De afgelopen jaren realiseerden we al meerdere projecten voor Vooruitzien. Wil je ze zien? Klik dan hier. We kennen hun visie en prioriteiten voldoende om oplossingen voor te stellen die hierbij aansluiten. Maar voor dit project legden we de lat hoger en werkten nog meer toekomstgericht. Hun naam wordt alle eer aangedaan met een ‘vooruitziend’ concept dat perfect op allerlei factoren inspeelt. De projectzone is bijvoorbeeld aan een bestaande, niet uitgeruste weg gelegen. Omdat alle nutsvoorzieningen nog aangelegd moeten worden en we de infrastructuurkosten willen drukken, opteerden we voor een olie- en gasonafhankelijke oplossing. Dit is op zich al vooruitstrevend.

Kosten- en milieuvriendelijk concept

We werken ook op schaal van iedere woning aan het energetisch verhaal. Alle woningen zijn compact en energiebewust geconcipieerd. Ze worden met een warmtepomp en vloerverwarming uitgerust om het hele jaar door comfortabel en milieuvriendelijk warm water te leveren voor verwarming en sanitair gebruik.  Het ontwerp wordt consequent aan comfort- en EPB-eisen getoetst. Zonder grote inspanningen overtreffen we deze normen ruimschoots. We bouwen BEN-woningen die de toekomstige kopers een extra financieel voordeel opleveren. Niet alleen het milieu zal er dus wel bij varen!

Ben jij ook hiernaar op zoek? Neem dan zeker contact op