Betaalbaar en kwalitatief wonen

17 okt Betaalbaar en kwalitatief wonen

Er is nood aan betaalbare woningen met veel woonkwaliteit.

Zowel op de private als sociale huurmarkt is er een structureel tekort aan betaalbare woningen met veel woonkwaliteit. Uit onderzoek blijkt dat er dubbel zoveel sociale woningen nodig zijn. En als we niet ingrijpen, wordt dit probleem nog groter. De bevolking groeit, de gezinnen worden kleiner én men wil flexibeler leven.

Hoe lossen wij dit op?

Wij werken aan doordachte oplossingen door zuinig met geld en ruimte (in al zijn betekenissen) om te springen, door duurzame en financieel gezonde concepten te bedenken. Door compact te bouwen en de oppervlakte optimaal te benutten, leveren we een aanzienlijke meerwaarde. Het maakt wonen voor ons allen betaalbaar. Door eenvoudige structuren te ontwerpen, door bepaalde elementen te delen, door energie- en onderhoudsvriendelijke materialen te gebruiken, leveren we zeer energiezuinige wooneenheden die de bewoners een verantwoorde investering en lage energiefactuur opleveren. Onze concepten bieden daarom veel woonkwaliteit terwijl ze ook financieel, bouwkundig, technisch en energetisch in orde zijn.

Onze ervaring.

Jaarlijks dragen wij ons steentje bij door mooie projecten rond groepswoningbouw te realiseren. We hechten hierbij veel belang aan de compactheid, aan een goede integratie van de gebouwen én hun bewoners in hun omgeving. We werken aan een drempelloze en fijne samenleving voor iedereen. Daartoe geven we extra veel aandacht aan wooncomfort,  privacy én sociale contacten. Met bijzondere ingrepen stimuleren we de sociale controle en veiligheid. Lokken menselijke ontmoetingen uit. Een vriendschap of simpelweg een groet die het wonen steeds aangenamer maakt. Dit is een meerwaarde voor de eigenaars, de bewoners en hun omgeving.

Als ontwerpers werken we al ruim 20 jaar voor de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, afgekort VMSW. We hebben evenveel jaren ervaring met het optimaal benutten van budgetten, oppervlakten, energieverbruik, woonkwaliteit en noem zomaar op. Maar onze ontwerpen zijn niet alleen heel praktisch. Ze zijn ook antwoorden op de hedendaagse noden zoals flexibiliteit, veel lichtinval, ruimtelijke vrijheid en privacy. We leven ons in de situatie en ruimtelijke omgeving in en stemmen het concept af op de verwachtingen van de opdrachtgever. We zijn dan ook best fier op behaalde resultaten en klantentevredenheid. Lees je mee op http://domodus.be/over-ons/klantenervaringen/sociale-woningbouw/