Kleur bekennen

Kleur bekennen

Kleuren als reflectie van je persoonlijkheid.

Je voorkeur voor bepaalde kleuren is een reflectie van jouw persoonlijkheid. Met liefde voor rood ben je krachtig en dominant. Val je vooral op blauw, dan straal je vertrouwen uit. Liever groen? Dan houd je van rust. Geel brengt het zonnetje in huis, terwijl wit fris en minimalistisch oogt. Zwart staat voor strak en elegant. Grijs is neutraal. Kleuren bepalen de sfeer van jouw in- en exterieur. Ze beïnvloeden ook ons gevoel en gedrag.

Onze tip: Wil je een bepaalde eigenschap in de verf wil zetten, gebruik dan de bijhorende kleur in je interieur of kleding.

Niet altijd wit

Witte muren en plafonds zijn tijdloos, gemakkelijk en netjes. Bovendien vergroten ze de ruimte optisch. Maar heb je zin in iets anders, zonder deze voordelen volledig over boord te gooien? Kies dan voor lichte pasteltinten. Ze geven kleine ruimtes meer persoonlijkheid zonder in te boeten op licht, luchtigheid en ruimtelijkheid.

Onze tip: kies vooral een sobere basis en zorg voor variatie in texturen, materialen en accenten.

Nieuwe trends

Elk jaar heeft zijn trends. Voor elk seizoen wordt een nieuw kleurenpalet voorgesteld. Levis bijvoorbeeld gaat voor een tijdloos en huiselijk karakter met vergrijsde kleurtinten van roze, blauw en groen. Maar als het iets meer mag zijn, zijn donkere tinten zoals diepblauw en zwart helemaal terug! Sigma en Colora kiezen eerder voor vrolijke, fellere en sprekende kleuren. Speelse en soms gedurfde combinaties maken hun stijl. Hou je van uitdagingen? Dan is de trendkleur van Pantone iets voor jou! Ultraviolet, gecombineerd met zwart, currygeel en groen.

Onze tip: Kies vooral een palet waar jij je helemaal goed bij voelt!

Kleur in onze architectuur.

Ben je benieuwd naar onze voorkeuren? In samenspraak met de klant kiezen we de materialen en kleuren die helemaal passen met hun woonstijl en met het concept. Voor gevelmaterialen stellen we een beperkt spectrum van neutrale kleuren voor. Wit, grijs, zwart en aardetinten bijvoorbeeld. Omdat muren of ramen niet jaarlijks in een nieuw kleurbad gestoken worden, opteren we voor een basis die het tijdloze karakter ondersteunt én een trendy touche verdraagt. Met frisse en modebewuste accenten blijft je woonomgeving zo actueel.

Met gepaste kleurcombinaties kunnen verschillende functies of bestemmingen van een gebouw ook leesbaar gemaakt worden. In de woning M-V speelden we met witte en zwarte volumes om de dokterspraktijk duidelijk van de woonst te onderscheiden. Deze contrasten werden in  het interieur verdergezet. Het schept een eenheid in de verscheidenheid. Ook bij groepswoningbouw waar de toekomstige bewoners niet gekend zijn, kiezen we de kleuren niet willekeurig. Ze moeten een harmonisch geheel vormen en een breed publiek aanspreken. Maar we durven er ook buiten de lijntjes kleuren en accenten leggen. In Neerpelt –Grote Heide– gaven we de dorpskern extra elan met het bouwproject aan het kerkplein. Appartementen werden er gecombineerd met grondgebonden woningen. De kleuren vormen de leidraad voor de bewoners en hun bezoekers. De inkomzones van de appartementen werden in een opvallend, maar uitnodigend oranje uitgevoerd. Het kleurgebruik versterkt het frisse en sociale karakter van het project. Voor het project ‘beschut wonen‘ trekken we een heel andere kaart. Omdat de toekomstige bewoners zeer gevoelig zijn voor prikkels, opteren we hier voor zachte, warme kleuren en materialen. Uitdagende combinaties zouden nefast zijn voor hun dagelijks functioneren en welzijn.

Kleuren ondersteunen dus niet alleen onze architectuur, stijl en visie, maar versterken ook de beleving van de bewoners!

Kunnen we jou daar ook mee helpen?