Je leven verandert. Jouw woning ook?

Je leven verandert. Jouw woning ook?

Levenslang genieten van een aanpasbare omgeving?

Het leven verandert voortdurend. Mogelijk zet je stappen naar een andere job, nieuwe werkomgeving of gezinssituatie? Of word je geconfronteerd met een kwetsuur of blijvend letsel? Niemand kan voorspellen wat de toekomst jou brengt. Toch bereid je je er best op voor. Vanuit onze ervaring en missie kijken we graag naar morgen en willen we slimme oplossingen creëren die veranderingen toelaten. Als architecten zijn we meedenkend en bouwen we aanpasbaar. Onze concepten laten een evolutie toe op het ritme van het leven van onze klanten en hun omgeving.

Zou jij een tweede keer willen bouwen?

Misschien, maar de meesten onder ons zijn gehecht aan hun vertrouwde omgeving en willen er zo lang mogelijk blijven. Hun huis is een thuis met veel herinneringen, die gekoesterd worden. We vinden het dan ook belangrijk om duurzame concepten te bedenken die aanpasbaar zijn. Onze ontwerpen zijn veel meer dan een mooi plaatje. Ze omvatten doordachte beslissingen die jouw comfort op korte én lange termijn garanderen. We bouwen tijdloze kaders waarin verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden worden. Zo vermijden we op termijn heel wat ongemakken en meerkosten. We komen tot oplossingen die aan jouw wensen beantwoorden, je comfort verhogen, evenals de waarde, efficiëntie en aantrekkelijkheid van jouw investering.

Wat betekent levenslang wonen?

Levenslang wonen betekent dat je de woning gemakkelijk aanpasbaar maakt aan veranderende situaties en woonbehoeften. Een overwogen inplanting, draagstructuur, indeling en afwerking maken dit mogelijk. Het komt erop aan die mogelijkheden en ‘ruimte’ in het basisconcept te implementeren. Men kan dan naargelang de omstandigheden eenvoudig en zonder al te hoge kosten herbestemming, kleine wijzigingen of verbouwingen aanbrengen. Het komt erop neer om allerlei drempels uit te sluiten en flexibiliteit in te bouwen. Dit levert niet alleen voordelen op voor jou als bouwheer, maar ook voor bewoners, bezoekers en toekomstige eigenaars. Met een levenslang aanpasbaar gebouw creëren we voor jou dus een grote meerwaarde omdat gebouwen voor een breder publiek toegankelijk en interessant worden. Daarom denken we aan de verdere toekomst als je nu (ver-)bouwplannen hebt!

Wil je concrete oplossingen?

We denken aan een open structuur in combinatie met aanpasbare wanden en goed gepositioneerde deuropeningen. Aan stevige badkamerwanden die een extra beugel of zitje toelaten. Kokers, hoge plafonds en andere voorbereidingen die latere integraties van technieken of bijzondere hulpmiddelen mogelijk maken. We voorzien sowieso voldoende stopcontacten en (wacht-)leidingen, ook voor automatisatie van deuropeners bijvoorbeeld . Andere struikelblokken vermijden we door te kiezen voor vlakke onderhoudsvriendelijke vloeren. Om ongelukken te vermijden, werken we zoveel mogelijk drempels weg. Wat doen we dan met trappen? We hechten er in elk ontwerp veel belang aan omdat hun inplanting en maatvoering de efficiëntie van elk concept beïnvloedt. Zowel voor de optimale benutting als aanpasbaarheid en veiligheid van gebouwen zijn ze cruciaal. Een gemakkelijke trap biedt veel comfort. Een trap die bovendien uitgerust kan worden met een extra handgreep of lift, is luxe voor iedereen.

Heb jij (ver-)bouwplannen? Het is geen overbodige luxe om aan jouw toekomst en die van de gebouwde omgeving te denken. Wij zijn er alleszins van bezield en helpen jou graag met duurzame oplossingen.

Ben jij gefocust op duurzame en levenslange woonkwaliteit? Neem dan zeker contact voor nadere kennismaking.