Je leven verandert. Jouw woning ook?

Je leven verandert. Jouw woning ook?

Levenslang wonen of veranderen van woonomgeving?

Het leven verandert voortdurend. Je verandert van job, je gezin wordt uitgebreid of mogelijk word je geconfronteerd met een lichamelijke beperking. Als architect hechten we daarom veel belang aan jouw aanpasbaar, aantrekkelijk en levenslang wonen. Onze concepten laten een evolutie toe op het ritme van jouw leven. We bouwen aan een stevig en aanpasbaar kader, kortom aan een duurzaam project.

Zou jij een tweede keer willen bouwen?

Belgen zijn geboren met een baksteen in de maag. Toch bouw je meestal maar één keer in je leven omdat je huis je thuis is. Het is de vertrouwde omgeving en je levenswerk met véél herinneringen die je koestert. Het is dan ook belangrijk om overwogen keuzes te maken en te werken aan een duurzaam en tijdloos concept als je bouwt of verbouwt. En dit is meer dan een mooi plaatje. Het is het vertrekpunt van élke actie en beslissing. Het voorkomt op termijn heel wat ongemakken of meerkosten. Je verhoogt er jouw wooncomfort, de waarde, functionaliteit, aantrekkelijkheid en aanpasbaarheid van je gebouw mee. Wil jij levenslang in je eigen huis blijven wonen? Waarschijnlijk wel.

Hoe kan jij levenslang wonen?

Levenslang wonen betekent dat je de woning geschikt maakt voor diverse gezinssituaties en woonbehoeften. Een overwogen inplanting, indeling en afwerking maken dit mogelijk. Je kan dan naargelang de omstandigheden eenvoudig en zonder hoge kosten je gebouw aangepassen. Het komt erop aan die mogelijkheden en ‘ruimte’ in het eerste concept te implementeren. We denken bijvoorbeeld aan een stevige structuur in combinatie met lichte, aanpasbare wanden.  Aan voorbereidingen die later de integratie van bijzondere hulpmiddelen toelaten, aan technische voorzieningen op de juiste plaatsen, aan aangepaste deuropeningen, enzovoort. Aan dit rijtje willen we flexibiliteit toevoegen. Flexibel bouwen houdt een mogelijke herbestemming in of een aanpassing van de ruimte. Dit zorgt voor meer gebruikskwaliteiten, voor een hoger comfort en een betere toegankelijkheid voor een breder publiek (als bezoeker of koper). Het aanpasbare en tijdloze karakter van je gebouw is dus steeds een meerwaarde. Wil jij ook bouwen aan duurzaamheid? Wij kunnen je daarmee helpen!

Denk jij er ook zo over? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een nadere kennismaking.