Dertig jaar actief als architecte

Dertig jaar actief als architecte

De schoolbanken achter de rug, diploma in de hand en gepassioneerd door architectuur. Gedreven om mee te schrijven aan het ruimtelijk verhaal rondom ons. Zo startte ik in 1989 mijn éénmanszaak op. Ondertussen ben ik reeds dertig jaar actief als architecte. Een beroep dat ik nog steeds met hart en ziel uitoefen.

Bouwen aan de zaak en aan mezelf

In de loop der jaren nam ik belangrijke beslissingen, verzamelde ik veel goede herinneringen, maar kende ik ook momenten van twijfel en frustratie. Ook dat laatste hoorde erbij. Ik heb geleerd dat je als vrouw in een mannenwereld sterk in je schoenen moet staan, zeker op de werf. Ik treed streng maar rechtvaardig op. Door alert, begripvol en enthousiast te zijn creëer ik als vrouw respect, inzet en fijne samenwerkingen. Een grondige kennis van het dossier geeft mij extra zelfvertrouwen.

Oprichting vennootschap

Één belangrijke beslissing nam ik 12,5 jaar geleden met het oprichten van de vennootschap architectenbureau Do Modus. Meer inzicht in mezelf en mijn werk leidde hiertoe. Do Modus betekent: ‘ik geef de maat aan’. Zoals een dirigent een muziekstuk begeleidt, zorg ik als architect ervoor dat alle middelen en mensen op elkaar afgestemd worden en op het juiste moment ingezet. Dagelijks stem ik de snaren en begeleid ik mijn medewerkers en opdrachtgevers. Steeds zoekend naar de optimale afstemming, benutting, beleving en verbeelding in onze architectuur.

Groei

Ondertussen ben ik niet enkel als architect en persoon, maar ook als zaakvoerster en ondernemer geëvolueerd. Dankzij de verscheidenheid in projecten en de mooie opportuniteiten krijg ik telkens unieke kansen en nieuwe mogelijkheden.

Met de jaren ben ik in het vak, in mijn sterktes en volumes gegroeid. Want ondertussen wordt het gezellig druk op kantoor.

Vele handen maken licht werk

Elk teamlid onder ons is een specialist in zijn/haar sector. De opdrachtgevers vinden dan ook een passend aanspreekpunt en juiste ondersteuning binnen Do Modus. Onze kernwaarden staan steeds centraal, ongeacht de grootte van het project. Harmonie, eenvoud en eerlijkheid. Wij werken aan architecturale kwaliteit, een betere kwaliteit van de bebouwde oppervlakte en een beter leven van de gebruikers. Telkens genieten we ten volle van de schoonheid die we creëren in het ontwerp en de realisatie van het bouwwerk.

Netwerken

De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt aan een sterk netwerk on- en offline. En het is niet alleen tof om met gelijkgestemden omringd te zijn, het is ook in ieders voordeel om elkaars kunnen te kennen en er zo nodig beroep op te doen. Daarvan plukt iedereen zijn vruchten.

Het was een hele uitdaging om de verschillende sociale mediakanalen te verkennen, te gebruiken en te onderhouden. Maar stilaan plukken we ook hiervan de vruchten. Via al deze wegen vindt een ruimer cliënteel ons en stroomt er meer werk binnen.

Dank u

Graag bedank ik mijn medewerkers, onze opdrachtgevers en bouwpartners om voor Do Modus te kiezen en ons vertrouwen te schenken. Want ondernemen doe je niet alleen. Zonder jullie zou ik vandaag mijn werk en passie niet kunnen uitoefenen. Mensen zijn het kloppend hart van elk bedrijf. Daarom sluit ik graag af met een passend citaat van Veerle Koninckx: “People rise by lifting each other.”