Winnende inschrijving als ontwerpteam voor het bouwen van 8 woningen te Houthalen.

Een geslaagd ontwerp voor 8 gezinswoningen.

Vooruitzien nodigde ons begin 2016 uit voor een nieuwbouwproject van een 7-tal woningen te Houthalen. Uiteraard gingen we hierop in. We boden een concept aan voor 8 kwalitatieve gezinswoningen. Eentje meer dus dan verwacht. Enkele maanden later kwam ons voorstel als winnaar uit de bus. Hoe we hierin slaagden? We zetten onze ervaring in en gingen aan de slag met de randvoorwaarden, wensen en mogelijkheden van de opdrachtgever.  Zo bereikten we het beste resultaat voor mooi, praktisch, energievriendelijk en betaalbaar wonen.

Optimale benutting

Het terrein wordt optimaal benut. De woningen zijn compact en per twee gekoppeld. De bewoners genieten van veel wooncomfort en, ondanks de beperkte bouwoppervlakte, blijft er voldoende ruimte, zon en lichtinval om tot aangename en aanpasbare inrichtingen te komen. Aan nuttige oppervlakte, thermische en akoestische isolaties, waterinfiltratie en EPB-eisen komen we tegemoet. Net zoals de leef- en bergruimte zijn de technische aspecten in voldoende mate en perfecte balans aanwezig. Ook de goede organisatie en clustering van de te verwarmen en natte ruimtes dragen aan de energiezuinigheid van het geheel bij. De compactheid van de gezinswoningen ondersteunt dit extra. Per wooneenheid is een inpandige garage voorzien en een parkeerplaats.

Het concept

Optimalisatie van de bouwoppervlakte, financiële mogelijkheden, leefbaarheid en afstemming kenmerken het ontwerp. Naast deze kernwaarden integreren we ook identiteit en verscheidenheid in volumes en grondplannen. De bouwvolumes, verhoudingen en materialen zijn aangepast aan de omgeving.

Maatschappelijk verantwoord

Behalve aan het comfort van de toekomstige bewoners hechten we ook veel belang aan de integratie en milieuvriendelijke aspecten van het project. In de landelijke omgeving wordt het open karakter behouden door compacte bouwvolumes, ruime doorzichten en tuinen te voorzien. We creëren diversiteit en daarmee ook kleinschaligheid door variaties in te bouwen. Het resultaat? Een project met meerdere wooneenheden dat het verschil maakt en bijdraagt aan de leefbaarheid van de wijk. Het zal binnenkort aan onze referenties voor groepswoningbouw toegevoegd worden.

Wil jij ook investeren in een comfortabel project? Neem dan zeker contact op.