Katrien Welkenhuysen, eigenaar van een tijdloos moderne woning

Katrien Welkenhuysen en haar man droomden een tiental jaar geleden van een functionele woning in een tijdloos moderne stijl. Naar aanleiding van het tienjarige jubileum van Do Modus blikt Katrien met veel plezier nog eens terug op de prettige samenwerking met architecte en tevens zakenvoerder van het architectenbureau, Nicole Driesen.

 

Katrien: “Mijn man en ik wisten heel goed wat wij wilden: een woning in een tijdloos moderne stijl die vooral heel praktisch ingericht en functioneel moest zijn. Ik ben de dochter van de aannemer bij wie Nicole stage heeft gelopen, maar kende haar niet persoonlijk. Het ontwerp van de architect met wie we eerst samenwerkten, voldeed niet aan onze verwachtingen. Integendeel, dat ontwerp was zowat het omgekeerde van wat we wilden. Daarom besloten we om de samenwerking stop te zetten en bij Do Modus aan te kloppen. Een uitstekende beslissing, waar we tien jaar later nog heel tevreden over zijn.”

Architect tijdloos modern

Perfecte vertaling

“Ik herinner mij ons eerste gesprek met Nicole nog heel goed. Ze stelde de juiste vragen en luisterde geboeid naar onze wensen. We waren onmiddellijk gecharmeerd door haar eerste ontwerp. Ze had echt onze behoeften en verwachtingen perfect vertaald. De woning die ze tekende, was op-en-top functioneel. En ze had ook veel aandacht voor de oriëntatie. Onze bouwgrond ligt op een hoek, maar Nicole heeft onze leefruimtes zo ingepland, dat we absoluut niets merken van het verkeer op de straat. We genieten dus van optimaal wooncomfort.”

 

Open geest

“Omdat wij een eigen bouwbedrijf hadden, hebben wij zelf ons huis gebouwd. Nicole was een fijne partner tijdens dat proces. Ze kwam regelmatig langs en volgde alles goed op. Ik heb vooral haar open geest geapprecieerd. Ze heeft op geen enkel moment haar wil opgedrongen, maar stond altijd klaar om haar mening én advies te geven.”

 

Verschillende stijlen

“Nicole is een architect die echt meedenkt met haar klanten. Haar ontwerpen vinden moeiteloos het juiste evenwicht tussen de praktische en esthetische dimensie van een woning. Bovendien heeft ze geen profileringsdrang en streeft ze niet naar een signature-stijl zoals veel andere architecten. Dat vind ik een echte meerwaarde. Het geeft je als bouwheer meer mogelijkheden. Wij zijn ondertussen vele jaren verder en er is nog altijd geen enkele leefruimte die ik anders zou indelen. Nicole heeft een hart voor haar job en dat merk je. Ik ben heel blij dat wij met haar hebben samengewerkt en dat wij deel hebben uitgemaakt van de start van Do Modus!”

Wil jij u ook samenwerken met een betrokken architect om je huis in een tijdloos moderne of een andere stijl te ontwerpen?