Familie Van Dyck uit Diest over hun poolhouse.

Dankzij de warme aanbeveling van hun tuinarchitect klopten Rob en Sylvia bij ons aan voor het bouwen van hun poolhouse. Na onze persoonlijke kennismaking en uitwisseling van wensen en verwachtingen, kwamen we tot een aangename samenwerking en boeiend resultaat.

 

 

Rob: “We zijn heel tevreden met het eindresultaat. De combinatie van onze woning met poolhouse, zwembad, sauna en haardvuur is héél leuk. We beleven hier veel plezier. In het weekend reserveren we regelmatig tijd voor ons en de kinderen om hier te luieren, een beetje te zwemmen, een muziekje op te zetten, …. Het poolhouse geeft ons een echt vakantiegevoel.”

poolhouse modern

Bouwen vanuit mogelijkheden

Het bouwterrein is een hoekperceel met uitgesproken grenzen. De mogelijke bouwoppervlakte, volumes en materialen zijn strikt voorgeschreven. Om binnen dit kader alle wensen te realiseren, kozen we voor de verbouwing en herbestemming van het oude schuurtje.  Aansluitend hierop werden achtergevel en dak van de woning gerenoveerd en, ongeveer gelijktijdig, het zwembad en de tuin aangelegd.

 

Rob: “We zijn heel blij met deze combinatie van poolhouse, woning, terras, hagen en verdere aanleg. Het maakt dat we hier een aangenaam warm en ingesloten gevoel hebben. Het ontwerp is mooi geïntegreerd in de omgeving. De buren zijn trouwens ook heel tevreden met het resultaat.”

Herbouw met aangename verrassingen

“We vreesden dat het gebouw niet groot genoeg zou zijn en vooral niet open. Maar met het gekozen raamsysteem heb je meer ruimte gecreëerd dan we aanvankelijk dachten. De recuperatie van de originele stenen, sommige zelfs paars geschilderd, heeft zijn … charme laat ons zeggen. Ze lokken alleszins verschillende reacties uit. Achteraf zijn we ook héél aangenaam verrast door het zicht op het haardvuur vanuit de sauna. Op plan hadden we dat allemaal niet zo gezien of erover nagedacht, maar het is heel leuk. Het geheel voldoet volledig aan onze wensen.”

 

Vlotte uitvoering

“De uitvoering van de ruwbouwwerken verliep zeer vlot, mede door een strenge maar correcte opvolging van de werken door Nicole. We zijn ook super tevreden van de betrokken aannemers. Ze hebben hun werk goed gedaan en kwamen achteraf ook terug om iets te boren of zo bij latere werken. Dit gaf ons als bouwheer zeker en vast een gerust gevoel. ”

Het gerealiseerde project is zeker een meerwaarde voor onze woning en onszelf!

Wil jij net als Rob een poolhouse realiseren?