De familie Jeuris uit Halen, eigenaars van een BEN-woning

Enkele jaren geleden klopten Raf en Elien uit Halen bij ons aan. Ze zochten een architect voor het ontwerp van hun BEN-woning. Een opdracht die Do Modus met veel plezier aanvaardde.

 

Dankzij hun bijna energieneutrale woning met een compact volume, een geothermische warmtepomp en zonnepanelen gebruiken ze al jaren amper  energie van het net.

Raf: “Als je op zoek bent naar een architect, raadpleeg je Google en pols je bij collega’s, vrienden en familie of ze iemand kennen. Wij hebben voor Do Modus gekozen op aanraden van een vriend. En omdat Nicole al geslaagde ontwerpen realiseerde in de stijl die we graag zien.”

 

Elien: “En we zijn blij dat we dat gedaan hebben! Nicole heeft voor ons de perfecte BEN-woning ontworpen. Haar eerste ontwerp was meteen raak. Dat was de BEN-woning die we – met uitzondering van enkele kleine aanpassingen – hebben gebouwd.”

voorgevel landelijke woning

Doordacht ontwerp, perfecte indeling

Raf: “Het is niet verwonderlijk dat het bij dat eerste ontwerp gebleven is. Nicole is een architect die heel goed naar je luistert. Ze voelde heel goed aan wat we wilden, en is erin geslaagd om onze wensen en verwachtingen te vertalen naar een esthetische, functionele en praktische BEN-woning.”

 

Elien: “We wonen nu al enkele jaren in onze woning en merken regelmatig op hoe doordacht de indeling is. Nicole heeft elke vierkante meter optimaal benut. We hebben nog nooit het gevoel gehad dat we beter een andere indeling gekozen hadden, want elke ruimte heeft de perfecte grootte. En dankzij de creativiteit van Nicole hebben we hogere plafondhoogtes op de gelijkvloerse verdieping waardoor we genieten van een ruimtelijk en open gevoel.”

Comfortabel en energiezuinig

Raf: “Onze nieuwbouwwoning is uitgerust met zonnepanelen, een geothermische warmtepomp en vloerverwarming waarmee we ook ons hele huis kunnen koelen in de zomer. De keuze voor deze technieken had een serieuze impact op ons budget. Maar we hebben er geen spijt van, want we genieten elke dag van het rendement en comfort.”

 

Elien: “We zijn niet meer afhankelijk van fossiele brandstoffen en de prijsschommelingen die daarmee gepaard gaan. En omdat onze BEN-woning E-peil 4 heeft, kregen we ook vijf jaar een volledige vrijstelling van ons kadastraal inkomen. Zo verdienen we alvast een deel van onze investering terug.”

Heel tevreden klanten

Raf: “Of we Do Modus zouden aanraden? Heel zeker! We zijn tevreden klanten. Als je op zoek bent naar een meedenkende architect voor je BEN-woning, dan ben je bij Nicole aan het juiste adres. We hebben haar bovendien gevraagd om op termijn ook de bouw van onze carport en ons tuinhuis in goede banen te leiden.”

Ben je net zoals Raf en Elien uit Halen op zoek naar een architect voor je BEN-woning?