Wim Maes, eigenaar van een woning in landelijke stijl

Tinne en Wim Maes wisten wat ze wilden: een woning in landelijke stijl met garage en bureau en een terras dat naar het zuidwesten was gericht. Bijkomende wens? De indeling van de woning moest het jonge gezin met twee kinderen toelaten om hun woning stap voor stap verder af te werken. Een uitdaging die architectenbureau Domodus met als zakenvoerder Nicole Driesen met veel plezier aanvaardde.

 

Wim Maes: “Tinne en ik wilden een praktische woning in een landelijke stijl die toch geen pastoriestijl was. Die typische gestukadoorde delen aan die woningen vinden we namelijk niet zo mooi. Daarnaast wilden we een inpandige garage en moest de berging tijdelijk dienst kunnen doen als badkamer. De echte badkamer boven zouden we later afwerken. Bovendien is het met twee kleine kinderen heel handig om beneden te kunnen douchen. Zo moeten de kinderen niet met hun vuile handen, voeten en kleren door het hele huis. De vader en vriendin van een vriend van mij werken soms professioneel samen met Nicole. Zij spraken allebei heel lovend over haar. Dus bezochten we haar website. We zagen tussen haar realisaties huizen staan in de landelijke stijl die we wilden. Enkele dagen later zaten we rond de tafel voor een kennismakingsgesprek!”

Manoir woning - Do Modus architectenbureau

Goed gevoel dankzij betrokkenheid

“We hadden vanaf het eerste moment een heel goed gevoel bij Nicole. Ze luisterde echt naar ons en nam haar tijd om de voorbeeldfoto’s van huizen die we mooi vonden, te bekijken. Ze was vanaf het eerste moment erg betrokken. We spraken ook met een andere architect en daar was de benadering heel wat minder warm. De interesse van Nicole in ons en ons project overtuigde ons.”

Meteen het juiste ontwerp

“Ik ben industrieel ingenieur en had een plan in mijn gedachten. Maar dat deelde ik bewust niet met Nicole. Ik wilde dat zij aan de slag ging met de informatie die wij haar gaven en een plan ontwierp op basis van onze input en behoeften, gecombineerd met haar ervaring en expertise. Nicole heeft ons echt heel aangenaam verrast. Haar eerste ontwerp bevestigde dat we een goede keuze hadden gemaakt. Het voldeed op enkele details na helemaal aan onze verwachtingen. Een mooie combinatie van wooncomfort en een optimale benutting van locatie, ruimte en licht. Nicole had dus heel goed naar ons geluisterd en perfect aangevoeld wat we wel en vooral niet wilden.”

Korte opvolging

“Nicole volgde alles van heel dichtbij op. Onze metser zei zelfs dat hij zo’n goede opvolging door een architect nog nooit had gezien. Je merkt trouwens aan alles dat Nicole heel veel ervaring heeft. Ze ziet elk detail en zorgt ervoor dat je als bouwheer goed op de hoogte bent en blijft van de voortuitgang van je bouwproject. Het is heel fijn om met zo’n architect samen te werken. Ik heb haar diensten dan ook al aan anderen aangeraden.”

Ben je ook op zoek naar een ervaren architect met een luisterend oor om jouw huis in landelijke of een andere stijl te ontwerpen?