Saskia Hulsmans, eigenaar van zorgwinkel ZOWiZO

Mensen die op zoek zijn naar medische hulpmiddelen kunnen sinds kort terecht in de prachtig verbouwde zorgwinkel ZOWiZO van Saskia Hulsmans in Zonhoven. Je vindt er in een toegankelijke omgeving en een knap interieur, een breed aanbod aan producten die de dagelijkse ongemakken tot een minimum herleiden. Om de oude kapperszaak in het pand om te toveren tot een moderne zorgwinkel, vertrouwde Saskia op de kennis en persoonlijke aanpak van Do Modus.

 

Saskia: “Mijn moeder zit in de gemeenteraad in Zonhoven en zij had al veel goeds over Do Modus gehoord. Ze wist bijvoorbeeld dat Nicole opdrachten voor het Kempisch Tehuis had gedaan en dat die heel vlot waren verlopen. Wij hebben contact met haar opgenomen en haar verteld over ons project. Haar ideeën waren heel inspirerend! Bovendien is Nicole een architect uit Zonhoven. Ze heeft dus ervaring met de dienst Ruimtelijke Orde van die gemeente. En dat is altijd een pluspunt.”

Verbouwing handelspand ZOWiZO

Eerste ontwerp meteen perfect

“Nicole is er vanaf het eerste moment in geslaagd om onze wensen en verwachtingen te vertalen naar een knap ontwerp. Haar eerste schets was meteen raak! Ze heeft echt heel goed naar ons geluisterd. Ons handelspand was oud, maar had helaas geen ziel of karakter. Die heeft zij erin gebracht. Wij kwamen van een modern huurpand met een soort loftachtige inrichting. Wel, die moderne toets vinden we helemaal terug in onze winkel. Bovendien is Nicole met succes de uitdagingen van deze verbouwing aangegaan. Ze heeft de beschikbare ruimte optimaal benut, onze winkel een moderne look gegeven én gezorgd voor een maximale toegankelijkheid.”

 

Vlekkeloze realisatie

“Ook de realisatie is heel vlot verlopen. Patrick, een medewerker van Nicole, volgde de werf op. En hij heeft dat uitstekend gedaan. Nicole was wel altijd stand-by. Ik ben niet de gemakkelijkste klant en we hebben vaak stevig gediscussieerd. Soms waren de argumenten van Do Modus voldoende om mij te overtuigen, maar soms hield ik toch vast aan mijn beslissing. En dat is niet evident voor een architect, want af en toe druist zo’n beslissing in tegen zijn creativiteit. Maar daar gingen ze bij Do Modus heel goed mee om.”

 

Veel inlevingsvermogen

“Ik heb vooral de bereikbaarheid van Nicole en Patrick op prijs gesteld. Ze zijn heel communicatief. Daarnaast hebben ze een groot inlevingsvermogen waardoor ze goed begrijpen wat je bedoelt en wat je precies voor ogen hebt. Dat maakt dat ze zich niet, zoals sommige andere architecten, opstellen als kunstenaars, maar dat ze altijd aandacht blijven hebben voor het functionele aspect van een gebouw. Hun opvolging is bovendien perfect. Ik kan alleen maar positief zijn over onze samenwerking en beveel hun diensten zeker aan. Binnenkort gaan we de verdieping boven de winkel verbouwen tot een appartement. Een project dat Do Modus voor ons zal uitvoeren. Daar hebben we geen moment over getwijfeld!

Wil je ook zeker zijn van een zorgeloze verbouwing van je handelspand?