Sociale woningbouw voor Kempisch Tehuis

Sociale huisvestingsmaatschappij Kempisch Tehuis bouwt en verbouwt woningen en appartementen voor de huursector. De sleutelwoorden? Wooncomfort, een optimale benutting van de beschikbare ruimte en middelen én een meerwaarde voor de omgeving. Om het project Grote Heide met 21 wooneenheden in Neerpelt tot een goed einde te brengen, vertrouwde de maatschappij op de ervaring en expertise van de architecten van architectenbureau Domodus met als zakenvoerder Nicole Driesen.

 

Jo Bollen, directeur van Kempisch Tehuis: “Nicole had voor ons al een tweetal projecten gerealiseerd en die werden heel vlot opgeleverd en goed onthaald. We waren dan ook heel blij dat zij de openbare aanbesteding voor het project Grote Heide met 4 woningen en 17 appartementen won. Want als je met Nicole samenwerkt, weet je dat je een architect in huis haalt die constructief met je meedenkt, het dossier op de voet volgt en je belangen naar derde partijen goed verdedigt. Een must wanneer je actief bent in de sociale woningbouw.”

Esthetisch functioneel

“Nicole is heel creatief en erg sterk in esthetisch functionele ontwerpen die wooncomfort koppelen aan leefbaarheid en een goede benutting van de beschikbare bouwoppervlakte. Bovendien heeft ze ook aandacht voor het emotionele aspect van sociale woningbouw: mensen moeten samen leven en wonen. Daar speelt ze in haar ontwerpen goed op in. Ze creëert concepten die mensen voldoende privacy geven maar ook uitnodigen om hun buren te ontmoeten door bijvoorbeeld goed na te denken over de inplanting van de parkeerplaatsen of door een overdekte hal te voorzien waar mensen een praatje kunnen slaan. Nicole is ook heel probleemoplossend ingesteld. Ik herinner mij een ander project dat we samen hebben gedaan waarbij niveauverschillen op de site een echte uitdaging vormden voor de toegankelijkheid van de sociale woningen. Nicole heeft toen een ontwerp gemaakt dat het probleem op een elegante manier oploste. Heel sterk!”

Nieuwbouwproject Do Modus

Goed in haar vak

“Ik werk hier al twintig jaar en heb in die tijd met veel architecten samengewerkt. En ik kan zeggen dat voor sociale woningbouw Nicole een van de besten is. Haar visuele inzicht, nauwgezette opvolging en heldere communicatie maken van haar een fijne partner om mee samen te werken. De reacties op de projecten die ze voor ons heeft gedaan, waren ook altijd positief. Mooi, praktisch en functioneel zijn woorden die ik vaak hoor terugkomen als mensen over haar projecten spreken.”

Wil je net zoals Kempisch Tehuis je projecten toevertrouwen aan een architect die thuis is in sociale woningbouw?