Do Modus maakt het verschil

Do Modus maakt het verschil

Met een nieuwe cultuur en gezonde groei op basis van onze vier pijlers, optimale benutting, afstemming, beleving en verbeelding, zijn wij de meerwaarde voor jouw woning of bedrijfspand. Als architect maken we de dromen van onze klanten waar en bouwen we aan een duurzamer en socialer klimaat voor de wereld om ons heen. Meer dan ooit beseffen we het belang van een goede gezondheid, ruimte en zorg voor elkaar. Hoe wij dit in de praktijk aanpakken, vertalen we in onze vier kernwaarden.

Optimale benutting

Velen onder ons hebben het afgelopen jaar gepuzzeld om werk, wonen en privacy in tijd en ruimte af te bakenen. Zodat ieder een plek vond om rustig school te volgen, ongestoord een meeting bij te wonen of met volle focus te telewerken. Het blijft een uitdaging om de verschillende functies binnen bepaalde grenzen te combineren. Ook bedrijven moesten creatief aan de slag gaan. Veilige afstanden voorzien voor klanten, zones afbakenen, werkplekken anders indelen,… Natuurlijk kunnen zo’n belangrijke veranderingen niet gebeuren zonder flexibiliteit en weerbaarheid. Als architecten sleutelen we dagelijks aan bouwkundige oplossingen in deze richting. We werken aan de aanpasbaarheid en optimale balans tussen budgetten en prioriteiten. Zo slagen we erin om waardevolle oplossingen te bieden. Nog meer dan voorheen grijpen we terug naar de korte keten, naar opdrachten en uitvoerders uit de nabije omgeving, naar milieuvriendelijke en gezonde oplossingen.

Optimale afstemming

We (b)leven alleszins meer thuis. En in de mate dat je huis past bij jouw persoonlijkheid of aanpasbaar is aan de situatie, zal je je er ook beter voelen. Daarom luisteren we in eerste instantie naar jouw verhaal en ontwerpen we concepten die daarbij passen. Ook voor onze professionele opdrachtgevers creëren we werkplekken die afgestemd zijn op de specifieke bedrijfsactiviteiten en het welzijn van hun werknemers. We hebben aandacht voor return, vlekkeloze flow en identiteit.  We integreren je visie en waarden zodat het volledige plaatje klopt. Bij Do Modus gaan we voor de persoonlijke aanpak. Vanaf het eerste gesprek peilen we naar gegevens en indrukken rond jouw bouwproject. Elk ontwerp is maatwerk en afgestemd op verschillende facetten zoals betaalbaarheid, haalbaarheid en duurzaamheid. We zoeken telkens naar harmonische en creatieve oplossingen. Zo komen we tot concepten die dichtbij jouw natuur liggen. Ben je benieuwd hoe we hierin slagen? We inspireren je graag hoe groot een woning moet zijn.

Optimale beleving

”It’s not how big the house is, it’s how happy the home is. ”Afgelopen maanden hebben we ons letterlijk en figuurlijk meer naar binnen moeten keren. En het geluk in kleine dingen moeten zoeken. Een gezellige thuis, de heerlijke geur van vers gebak, een frisse wandeling in de buurt, … Als onze deuren straks weer open gaan, zal een dikke knuffel of een verre reis zeker deugd doen. Maar je veilig, gelukkig en vooral thuis voelen in je eigen omgeving geeft je elke dag zoveel positieve energie. Iets wat onbetaalbaar is. Deze waarden vindt je terug in al onze projecten. We creëren een tijdloze en tegelijk warme architectuur. Voegen bijvoorbeeld de flair van strak of Scandinavisch design bij onze landelijke stijl en schenken je zo het beste van de twee werelden.  Creëren een ruimtelijk gevoel of snoeien juist aan de bebouwde  oppervlakten om ruimte te laten voor groen. We luisteren oprecht naar onze opdrachtgevers en bieden efficiënte antwoorden op hun vragen en leefwereld.

Optimale verbeelding

De afgelopen periode heeft ons meer dan ooit doen beseffen hoe klein en kwetsbaar we zijn. Maar ook hoe groots we kunnen zijn in creativiteit en veerkracht. Als je woning of bedrijfspand een bepaalde rek heeft, die de nodige aanpassingen op een gemakkelijke manier mogelijk maken, loopt dit allemaal vlotter. Dankzij ons uitgebreid werkterrein, onze brede kijk én scherp oog voor details en functionaliteit slagen we erin om deze tijdloze meerwaarde te creëren. Misschien werkte jij ook bewuster aan je gezondheid? Of deed een babbeltje op het plein of een wandeling met een vriend extra deugd? Ook met onze architectuur creëren we mogelijkheden tot sociale verbondenheid. We versterken relaties, zowel op ruimtelijke als menselijke schaal. Als architecten zoeken wij naar creatieve oplossingen om mensen met hun omgeving te verbinden. Die aanpasbaarheid en integratie maakt onze architectuur bijzonder.

Elke opdracht is een nieuw begin. We kunnen de wereld niet veranderen, maar hopen wel het verschil te maken in jouw leven. Vanaf het concept tot oplevering zoeken we naar de optimale balans tussen benutting, afstemming, beleving en verbeelding.

Zoek jij een architect in Limburg voor een optimale woon- of werkomgeving?