duurzaam tijdloos of tijdloos duurzaam bouwen

duurzaam tijdloos of tijdloos duurzaam bouwen

Het realiseren van een duurzaam en tijdloos bouwproject is een investering voor jouw toekomst. En die voor de volgende generaties. Duurzaam bouwen gaat verder dan bewust omspringen met energie. Hieronder vind je tips en trucs hoe Do Modus duurzaam tijdloos en tijdloos duurzaam bouwen stimuleert.

1. Tijdloos bouwen

Elk gebouw dat zonder drastische ingrepen aangepast kan worden, is tijdloos. Omdat bewoners evolueren, moet een woning dit ook doen. Open ruimten waar meerdere activiteiten met elkaar verbonden of gemengd zijn, dragen bij tot aanpasbaarheid en saamhorigheid. Maar ook een kamer of afsluitbaar hoekje waar elke gezinslid de mogelijkheid krijgt om zijn eigen ding te doen, is een must. Mensen zijn sociale wezens, hebben contacten nodig, maar staan ook wel eens op volkomen privacy. Als een gebouw of woning deze flexibiliteit toestaat, blijft het aangenaam om erin te vertoeven. Bewoners zullen dit waarderen en soigneren en zo de duurzaamheid van het project versterken.

2. Tijdloos duurzaam bouwen

Kies niet alleen energiezuinige technieken, maar ook materialen en uitvoeringsdetails die meer te bieden hebben. Die niet alleen duurzaam zijn, maar ook een esthetische meerwaarde geven aan jouw project. Want het oog wil ook wat. Vanaf het ontwerp maakt Do Modus bewuste  materiaalkeuzes die de tand des tijd goed doorstaan. Wegens hun aard of onderhoudsvriendelijk karakter of juist omwille van hun elegante veroudering. Materialen, modules, formaten en verbanden worden doordacht gekozen om snijverliezen en bouwafval te minimaliseren. Details zijn vaak geen details. Ze beïnvloeden de marktwaarde van je project en daarmee ook de economische levensduur. Goede materiaalkeuzes dragen dus bij aan tijdloos duurzaam bouwen.

3. Duurzaam tijdloos inrichten

Planning, comfort, techniek of budget spelen slechts een kleine rol om van je (nieuwe) huis een thuis te maken. Met herinneringen, foto’s, souvenirs en andere stille getuigen maak je van een woning jouw plek. Je maakt het huis, maar het huis maakt jou ook tot wie je bent. Daarom moet een ‘thuis’ sporen hebben uit het verleden, aangenaam functioneren in het heden, maar ook goeie vooruitzichten op de toekomst bieden. Duurzaam tijdloos zijn dus. Do Modus creëert duurzame kaders waarin het verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden worden. Concepten die goed aanvoelen, gezellig zijn en vooral tot de verbeelding spreken.

4. Meer doen met minder

Minder energiegebruik voor een beter klimaat. Minder ruimte voor meer wooncomfort. Compact bouwen, wat roept dat bij jou op? Piepklein? Neen, dat hoeft het zeker niet te zijn. Compact bouwen betekent dat je zoveel mogelijk binnenruimte creëert met zo weinig mogelijk geveloppervlakte. Kubusvormige gebouwen of rijwoningen blinken uit op dit vlak. Ze geven je levenslang het voordeel van een gunstig E-peil en lage energiefactuur. Daarom zijn compacte gebouwen sowieso duurzaam. Bij Do Modus luisteren we naar jullie wensen op dit vlak en vertalen ze naar een ontwerp dat erbij aansluit. Voor elke opdracht zoeken we naar het optimale evenwicht tussen benutting en beleving. Heb je geen idee hoe groot je woning moet zijn? Klik dan hier en ontdek onze tips en aandachtspunten.

5. Duurzaam bouwen, een haalbare kaart

Een project moet haalbaar en realiseerbaar zijn. Wensen en verwachtingen moeten afgestemd worden op beschikbare budgetten en mogelijkheden. Door concepten te ontwerpen die een perfecte balans bieden tussen benutting, afstemming, beleving en verbeelding zorgen we voor een harmonisch geheel. Pas als alle aspecten tot de juiste verhouding komen, wordt jouw project duurzaam tijdloos of tijdloos duurzaam. We geven toe dat dit evenwicht vinden geen sinecure is. Wil je weten hoe wij deze kwaliteiten in onze woonprojecten leggen? Klik dan zeker naar onze ideeën voor “waardevol én betaalbaar wonen“. Je vindt er eenvoudige uitgangspunten om tot duurzame én betaalbare oplossingen te komen.

6. Harmonie

Vervolgens is het belangrijk om partners met kennis van zaken en de juiste ervaring te kiezen zodat speciale studies en bouwwerken tot in de kleinste details feilloos uitgevoerd worden. Dit leidt tot duurzame oplossingen. Daarom staan we onze opdrachtgevers bij om hun bouwproject te componeren en te dirigeren. We stellen een team samen dat luistert en meedenkt. Dat betrokken en zorgzaam met je project omgaat zodat je het maximale uit je investering haalt.

7. Haal de zon in huis

Nu we geen verre oorden kunnen opzoeken en omstandigheden ons dwingen tot binnenblijven, is het superbelangrijk om het zonnetje in huis te halen. Voor ons goede humeur, voor boeiende licht- en kleurschakeringen en, niet te vergeten, voor gratis energie. Grote ramen, daklichten, spiegels en accessoires in warme kleuren doen wonderen in elk interieur. In een ruim, tijdloos kader brengen ze vrolijke en eigentijdse accenten. Kiezen voor een tijdloos ontwerp is dus kiezen voor jarenlang woonplezier.

Onze klanten zijn alvast overtuigd.

Ben jij ook op zoek naar praktische en creatieve oplossingen op maat? Neem dan zeker contact!